Akcija prikupljanja pomoći za Sanju: Humanitarni turniri Tehničke škole

Đaški parlament Tehničke škole u Vranju započeo je humanitarne turnire u stonom tenisu i basketu 3 na 3, u sklopu humanitarne akcije prikupljanja pomoći za profesorku ruskog jezika Sanju Nedeljković.

Ilija Stojadinović, član Đačkog parlamenta ove škole, rekao je za Vranje News da su se učenici organizovali i u veoma kratkom vremenskom periodu podelili letke na društvenoj mreži Instagram, kako bi imali što veći odziv za akciju koja se održava u Sportskoj hali u Vranju.

"Učenici naše škole su se takođe prijavli kako bi i sami učestvovali na turnirima, ali su isto tako pozvali svoje drugare iz drugih škola kako bi i oni učestvovali.

Sakupljamo novac za našu sugrađanku Sanju, koja boluje od teške bolesti.

Ukoliko od malena naučimo da budemo humani, bićemo takvi do kraja života i to je drugi motiv za ovu akciju", rekao je Ilija za naš portal.

Sanji Nedeljković iz sela Ristovac kod Vranja potrebna je novčana pomoć za lečenje bolesti sa kojom se bori već tri godine, a za koju lekari još nemaju dijagnozu.

Kao potencijalna dijagnoza naveden je galopirajući rak, uz prateću osteroporozu, artritis, osteopeniju i anemiju.

Urađene su joj operacije vilice, kuka, amputiran joj je prst, uklonjen tumor iz vrata, a poslednja nada joj je lečenje u Turskoj.

Zbog bolova, konstantno je pod medikamentima, a kao poslednja opcija za lečenje preporučena joj je bolnica u Turskoj, specijalizovana za tu vrstu oboljenja.

Tamo su joj urađeni i zahvati na viličnom zglobu, donjoj vilici, kuku, desnom stopalu i uklonjen joj je tumor iz vrata, a sam odlazak u Tursku i prve operacije koštale su 13.000 evra.

Međutim, za njeno lečenje je potrebno mnogo više.

U ovoj akciji Tehničke škole učestvuju i volonteri Crvenog krsta u Vranju.

Kako pomoći Sanji

Oni koji žele da pomognu mogu to da urade uplatom na dinarski račun Fondacije 170-30057681000-14 sa naznakom za Sanju Nedeljković ili putem PayPala [email protected].

Najnovije vesti