Akcija MUP-a i Ministarstva prosvete: Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo

Akcija u sklopu rojekta Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo koju, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, Poverenika za ravnopravnost i Misije područja Republike Srbije u svim osnovnim školama realizuju MUP i Ministarstvo prosvete, održana je i u Vranju, na Trgu Staniše Stošića.

Prvenstveno đaci imali su priliku da se druže sa policajcima, saobraćajnim policajcima i vatrogascima, da se upoznaju sa opremom koju koriste.

Branislava Filipović, oficir za prevenciju, kazala je tom prigodom medijima da je osnovni cilj projekta "podizanje svesti kod učenika osnovnih škola na okolnosti prevencije vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju".

"Jedan deo projekta odnosi se na bezbedno učestvovanje u saobraćaju, a drugi na ponašanje tokom vanrednih situacija", kazala je Filipović.

U okviru preventivne kampanje, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi sa Ministarstvom prosvete, u Vranju su deca predškolskog i školskog uzrasta imala priliku da uživaju u svim aktivnostima kako edukativnog tako i zabavnog karaktera.

Najnovije vesti