Akademija Željko Rebrača uspostavlja poslovne odnose sa privrednicima Vranja

Željko Rebrača, proslavljeni srpski i jugoslovenski košarkaš, u svoje vreme jedan od najboljih evropskih centara, boravio je ovih dana u Vranju gde je, sa prijateljima i poslovnim partnerima posetio Destileriju Mitić u Ristovcu i Vinariju Aleksić sa namerom uspostavljanja poslovne saradnje.

Njegovi domaćini, Slobodan Mitić (Zlatna lula) i Dragan Aleksić (Vinarija Aleksić), kazali su da je reč o skoro nenajavljenom susretu poslovnih ljudi i uobičajenoj razmeni biznis informacija.

Nagađa se da je ova poseta samo prvi korak u uspostavljanju čvršće poslovne saradnje dve uspešne i perspektivne privatne firme iz Vranja sa osnivačem prve u Srbiji košarkaške "Akademije Rebrača".

Rebrača je sa prijateljima obišao proizvodne kapacitete Vinarije Aleksić i Destilerije Mitić, gde se do detalja upoznao sa tehnologijom proizvodnje nekoliko odličnih vrsta vina i rakije.

Tokom posete domaćini su goste upoznali sa Manastirom Sveti Prohor Pčinjski, a bilo je vremena i za degustaciju različitih vranjskih specijaliteta.

Koliko su gosti bili zadovoljni posetom Vranju, govori i činjenica da je Rebrača, umesto jednog, u Vranju boravio dva dana.

Podsetimo, Željko Rebrača je, osim za Partizan i reprezentaciju Jugoslavije, igrao još i za Beneton, Trevizo, Panatinaikos, a proslavio se posebno nastupajuću za NBA ligaše Detroit i Los Anđeles Kliperse.

Kruna njegove košarkaške karijere je izbor za najboljeg igrača Evrope 1998. godine u izboru Svetske košarkaške federacije FIBA.

V.N.

Najnovije vesti