Adil, Garavi sokak i takmičarski duh na Vlasinskom letu

Turistička manifestacija Vlasinsko leto, trideset treća po redu, počeće 5. i trajati do 8. jula.

Na programu će, po tradiciji, biti izbor najboljih trubačkih orkestara, koji će se plasirati na Dragačevski sabor trubača u Guči.

Za prvi dan, 5 jul, planirano je književno veče (biblioteka) i koncert duhovne muzike u porti Hrama Svetog Đorđa, te nastup prošlogodišnjih pobednika trubačkog takmičenja.

U petak 6. jula biće otvorena prodajna izložba slika, prodaja eko i etno proizvoda i sajam knjiga, a uveče će u surduličkoj biblioteci biti održano još jedno književno veče.

Na centralnoj bini u centru varošice, nastupiće folklorni ansambli i pevač Adil.

On ranog jutra u subotu, u Surdulici će krenuti trubačka budilica, a zatim će gradom defilovati podmlaci trubačkih orkestara, a na Vlasini će početi ribolovačko takmičenje „Vlasinska udica“.

Za najbolju trubu juga u subotu 7. jula u večernjim satima nadmetaće se pionirski i omladinski orkestri, dok će centralni muzički program obeležiti nastup „Garavog sokaka“.

U nedelju 8 jula, na Vlasinskom jezeru biće održan „Vlasinski kotlić“, takmičenje u pripremi riblje čorbe.

Istog dana u večernjim satima, na programu je takmičenje seniorskih trubačkih orkestara i proglašenje pobednika, kada će se znati imena koja će nastupiti na saboru u Guči.

“Vlasinsko leto“ je predtakmičenje trubača za Guču. Počinje u julu mesecu svake godine i traje četiri dana, od četvrtka do nedelje. Jedan deo manifestacije se organizuje na Vlasini a drugi u Surdulici. Manifestaciju poseti nekoliko hiljada ljudi.
Organizatori “Vlasinskog leta” su Surdulički kulturni centar, opština Surdulica i suorganizator Turistička organizacija Surdulice.

Najnovije vesti