Žičara Duboka drugi put na prodaji, cena niža 20 odsto

Grad Vranje ponudiće drugi put na prodaju žičaru "Duboka 2" i to po nižoj ceni, odlučilo je Gradsko veće u utorak, usvajajući tekst javnog oglasa o otuđenju pokretnih stvari iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja.

Prva prodaja je oglašena pre nešto više od tri meseca po ceni koju je odredio sudski veštak, u iznosu od 20,94 miliona dinara.

Zainteresovanih nije bilo, pa je žičara dužine 1.045 metara sada ponuđena po ceni nižoj za 20 odsto, što iznosi 16,75 miliona dinara.

Žičaru "Duboka" je, kao već korišćenu, Grad Vranje 2008. godine dobio kao donaciju JP Skijališta Srbije za tada novoformirano javno preduzeće Skijalište Besna Kobila.

To je, prema ondašnjim procenama, bio poklon vredan oko milion i po evra.

Remont i podešavanje konfiguraciji terena na Besnoj Kobili iziskivali su prevelika ulaganja, tako da žičara nikada nije aktivirana.

DANAŠNJE ODLUKE GV

Članovi Veća su na sednici u utorak usvojili izmene Pravilnika o besplatnom i povlašćenom prevozu u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i predlog Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini u Golemom Selu, u postupku prikupljanja pisanih ponuda. Gradsko veće je usvojilo i tekst javnog konkursa za dodelu sredstava za realizaciju projekata verskih organizacija u 2021. godini i predlog Rešenja o imenovanju Komisije za oslikavanje murala, kao i Predlog sastava komisije za dodelu sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljanja i jačanja udruženja u oblasti poljoprivrede.

Najnovije vesti