Švercovao pola tone sudžuka i pečenice u autobusu FOTO

Vranje - Više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa, zaplenjeni su na kontrolnom punktu Merdare prema Kosmetu, saopšteno je iz Uprave carina.

"Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca APKiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Nemačkoj.

I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je usledila, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suhomesnatim proizvodima u rinfuzu", navode iz Carine.

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice.

"Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik kofera prijavio se suvozač u autobusu, koji je rekao da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Podsećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji", piše u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti