Švercovali 15 setova i 200 kilograma duvana za nargile

Vranje - Petnaest nargila setova i skoro 200 kilogama duvana za nargile zaplenili su carinici na granici u odvojenim akcijama od osoba sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz Uprave carina.

Duvan za nargile otkriven je kada je na ulaznu kontrolu prelaza Horgoš na granici sa Mađarskom pristigao autobus koji saobraća na relaciji Dortmund - Peć, sa samo petoro putnika.

- Upitani da li imaju nešto da prijave, putnici i vozači su rekli da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Ubrzo je utvrđeno da je prostor za prtljag zapravo dupke pun navodnih pošiljaka, jer je detaljnim pregledom u njemu pronađeno 18 kartonskih kutija sa po 10 plastičnih kantica od po kilogram duvana za nargile različitih aroma - navedeno je u saopštenju iz Carine.

Odgovornost za ovu i drugu, dodatnu krijumčarenu robu (dezodoransi, instant kafa) preuzeo je 48-godišnji vozač, Albanac sa dokumentima Kosova.

Iz Uprave carina navode da je i prethodnog dana na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen "volksvagen turan" švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par švajcarskih državljana poreklom sa KiM.

- Tom prilikom je ispod torbi i kofera sa garderobom pronađeno 15 setova nargila za pušenje, sa osam pakovanja od po kilogram duvana za nargile različitih aroma - navodi se u carinskom saopštenju za medije.

Neprijavljena roba je u oba slučaja zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Najnovije vesti