Šumarski službenik iz Vranja pod sumnjom na zloupotrebu položaja

Pripadnici niškog Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su službenika iz Vranja (1960), zaposlenog u Upravi za šume, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je uhapsila i jednu osobu (1977) zaposlenu u privrednom društvu "Avium" Malo Crnje i još jednu (1985), odgovorno lice privrednog društva Pinus S.C. Surdulica, “osumnjičene za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica”.

Osumnjičeni iz Vranja, piše u saopštenju, sumnjiči se “da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi Sveti Sava u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem”.

“Drugoosumnjičeni se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku, i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.

Trećeosumnjičeni je potom, kako se sumnja, isekao drveće iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio školu za iznos 838.505 dinara”, citat je iz saopštenja MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Najnovije vesti