Štab: Čišćenje korita vodotokova kao prevencija od poplava

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Vranja naloženo je da službenici Gradske uprave, angažovani na poslovima poljoprivrede i vodoprivrede, obiđu i sagledaju stanje svih rečnih vodotokova drugog reda, koji su u nadležnosti lokalne samouprave, sa predlogom o neophodnim radovima na čišćenju i uređenju u 2019. godini.

- Sačinjeni izveštaj biće dostavljen Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima do kraja ove godine - kaže se u saopštenju Štaba.

Usvojena je informacija o preduzetima merama i aktivnostima na saniranju posledica od poplava koje su zadesile Vranje tokom ovog meseca usled izlivanja Vranjske reke.

Predloženo je da zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta preduzeće MBA ,,Ratko Mitrović", ogranak Vranje, obezbedi pojačan nadzor i angažovanje mehanizacije na tekućem održavanju puteva, posebno državnog putnog pravca Vranje - Vlase, na području Poljanice.

Usvojen je i predlog izmene i dopune zaključaka o formiranju stručno-operativnih timova za zaštitu i spasavanje, kao i informacija o stanju protivgradne zaštite na teritoriji grada Vranja.

Članovi Štaba za vanredne situacije usvojili su i informaciju o stanju sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji grada Vranja, uz zaključak da je neophodno ubrzati postupak javne nabavke i sklapanje ugovora sa relevatnom firmom ovlašćenom za izradu Studije akustičnosti.

Najnovije vesti