Šta nam teško: Neradovac dobio drvored i mini park FOTO

Akcija preuređenja prostora ispred zgrade Mesne zajednice Neradovac nadomak Vranja u mini-park uspešno je realizovana, kao jedna od 135 "Šta Nam Teško" volonterskih akcija organizovanih širom Srbije.

Reč je o finalnoj fazi akcije koja je trajala u dužem periodu, a u subotu je završena sadnjom drvoreda ruja, sadnicama koje je doniralo JKP Komrad.

Sadnju su obavili učenici OŠ Svetozar Marković u Neradovcu.

Takođe je postavljena zaštitna ograda oko planiranog mini parka.

Sam period pripreme akcije trajao je skoro tri meseca, a učestvovalo je na razne načine više od 50 ljudi, nekoliko privrednih subjekata i gradskih institucija.

Akciju je podržalo i više od dvadeset volontera.

Prethodno je u sklopu prve faze, početkom decembra, obavljena priprema i čišćenje terena za sadnju i postavljanje zaštitne ograde i mobilijara.

Koordinator projekta Uroš Ilić izrazio je zahvalnost svima koji su neposredno učestvovali ili su na drugi način pomogli akciju.

- Ovo je bila svojevrsna pokazna vežba svima da sa ograničenim finansijama, ali sa velikim entuzijazmom malog broja ljudi stvari mogu menjati na bolje.

Sada, kada smo na dobrom putu, već početkom sledeće godine pripremamo nastavak ove akcije sve do konačnog cilja - da meštanima obezbedimo što funkcionalniji prostor za odmor i rekreaciju - rekao je Ilić.

Akciju "Zeleni kutak za sve" organizovala je neformalna grupa "Zeleni", u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine.

Sufinansirana je iz Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...