Školski domar iz Preševa oslobođen optužbe da je obljubio učenicu

Četrdesetdvogodišnji domar iz OŠ Zejneli Ajdini, u Rajincu kod Preševa, oslobođen je nepravnosnažnom presudom Višeg suda u Vranju optužbe za produženo krivično delo obljube sa detetom, potvrđeno je portalu Vranje News u Višem sudu u Vranju.

Optužnicom mu se stavljalo na teret da je obljubio učenicu (13) te škole.

On je nakon hapšenja proveo devet meseci u pritvoru, ali ga je Viši sud, nakon suđenja, oslobodio optužbe.

Postupak nije definitivno okončan, jer Više javno tužilaštvo (VJT) može da uloži žalbu na ovakvu presudu.

Zato u ovoj fazi, kada sva pravna sredstva nisu definitivno iscrpljena i kada nema pravnosnažne sudske odluke, nema ni zvaničnih komentara na dosadašnji tok postupka i ishod sudskog procesa u prvom stepenu iz redova pravosuđa.

Nezvanično, ovakav epilog posledica je nedostatka dokaza, što je u izjavi za Vranje News nagovestio advokat Aleksandar Stojković, branilac optuženog.

- Ni kada je hapšen, a ni potom nije bilo dokaza protiv mog klijenta.

Imajući u vidu da je reč o vrsti optužbi nakon kojih se po pravilu donose osuđujuće presude, tj. gotovo da nema oslobađajućih, to dovoljno govori o kvalitetu dokaza koje je tužilaštvo ponudilo protiv njega u optužnom aktu - rekao je Stojković za naš portal, nagoveštavajući, bez detalja, da je njegov klijent više žrtva političkog progona u vezi sa izbornim radnjama u toj opštini.

Iako se Više javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu, nije izjašnjavalo nakon ovakvog sudskog epiloga, očekuje se da podnese žalbu na ovu presudu o kojoj će se izjašnjavati Apelacioni sud.

Prema članu 180 Krivičnog zakonika za onoga ko "izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa detetom" zaprećena je zatvorska kazna od pet do dvanaest godina".

Najnovije vesti