Školarina za vranjske fakultete od 50.000 do 120.000 dinara

Sa Pedagoškog fakulteta u Vranju rekli su za Danas da će ove godine, za buduće studente koji osnovne akademske studije upisuju jula, školarina biti besplatna.

"Ni samofinansirajući studenti osnovnih akademskih studija neće plaćati školarinu.

Upis na master i doktorske akademske studije će biti oktobra, a biće i budžetskih i samofinansirajućih mesta", poručuju sa Pedagoškog.

Upis na osnovne akademske studije na ovom fakultetu inače bi koštao 60.000, na master 80.000, a na doktorske akademske studije 120.000 dinara.

Upis na osnovne akademske studije Pravnog fakulteta u Prištini – Visokoškolske jedinice u Vranju košta 60.000 dinara i može se platiti u deset mesečnih rata.

"Što se master studija tiče, u Vranju ih nemamo, već u Kosovskoj Mitrovici", rečeno je iz vranjskog odeljenja Pravnog fakulteta u Prištini.

Cena školarine osnovnih strukovnih studija na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju zavise od studijskog programa, premda ova ustanova ima osam akreditovanih studijskih programa.

Na svim programima upis je 50.000, jedino je na smerovima mašinsko inženjerstvo i drumski saobraćaj i transport 60.000 dinara.

Školarina za master strukovne studije je 70.000, a za specijalističke 80.000.

Može se platiti u deset rata", rekli su iz Visoke škole.

Najnovije vesti