Škola fudbala Prestiž sumirala godinu: Položili ispit na svim poljima FOTO

Podelom novogodišnjih paketića svojim polaznicima Škola fudbala Prestiž u nedelju je u sali OKCE u Vranju stavila tačku na godinu koja se bliži kraju.

Joca Ristić, koordinator škole, navodi za Vranje News da je ponosan na to što u ovoj školi trenira oko 130 dečaka uzrasta od šest do jedanaest godina.

"U ovoj godini odigrali smo 113 utakmica, od kojih 11 međunarodnih.

Održali smo više od 130 treninga i radili tokom čitave kalendarske godine bez pauze.

Četrdeset naših polaznika, dve selekcije, jedna sastavljena od petlića, a druga od pionira, pojačali su FK Dinamo.

Reč je o dečacima rođenim od 2007. do 2009. godine.

Te dve selekcije su sezonu završile na četvrtom, odnosno šestom mestu Regiona istočne Srbije, što je vrlo korektan rezultat", navodi Ristić za Vranje News.

Ova škola fudbala poznata je u Vranju, a i širom Srbije po humanitarnim akcijama - u 2021. bilo ih je 26 i prikupili 213.000 dinara.

Nosili smo pomoć selima u okolini Vranja - garderobu, namirnice, školski pribor.

Pomagali smo NURDOR-u, Norbsu, Institutu za majku i dete Zvončica, Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite i mnogim drugim udruženjima i institucijama.

Dali smo sve od sebe da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija", kaže Ristić.

Kao najveći uspeh Prestiža u ovoj godini on izdvaja ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK Partizan Beograd.

"To je najveći uspeh naše škole fudbala od osnivanja i uspeh Vranja, jer ćemo imati mogućnost da najtalentovanije dečake šaljemo na probu u Partizan i samim tim pružiti im veću šansu da postanu veliki fudbaleri", zaključuje Ristić i dodaje da škola ne odustaje od svog motoa "fudbalski razvoj nije sprint, već maraton".

Najnovije vesti