Šetalište za Vranjsku Banju: Investicija 56 miliona dinara FOTO

U sali Skupštine gradske opštine Vranjska Banja potpisan je protokol o početku radova na izgradnji pešačke zone u Ulici kralja Petra I Oslobodioca, na površini od oko 2.000 metara kvadratnih.

Potpisivanju su u ime investitora prisustvovali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, narodni poslanika Slaviša Bulatović, te predstavnici Ministarstva privrede, gradskog rukovodstva, rukovodstva gradske opštine i izvođači radova.

Gradonačelnik Milenković rekao je tom prilikom da će izgradnjom šetališta Vranjska Banja dobiti nov i prepoznatljiv izgled.

- Izgradnja pešačke zone predstavlja ulaganje u turizam u Vranjskoj Banji.

Ovaj projekat ima za cilj da unapredi uslove za razvoj turizma ovog kraja, a očekujem da u narednom periodu poboljšamo i zdravstvene kapacitete najtoplije banje u Evropi.

Realizacija ove investicije podudara se sa politikom državnog vrha o ulaganjima i revitalizaciji banja u Srbiji - rekao je Milenković.

On je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje koju grad ima sa Ministarstvom privrede putem realizacije niza projekata na uređenju Industrijske zone, putnih pravaca, ali i izgradnje novog vrtića i rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića.

Predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić naglasio je da je izgradnja šetališta veliki projekat koji će centralni deo banje učiniti lepšim.

- Vrednost radova je oko 56 miliona dinara, od čega Ministarstvo privrede i gradska opština Vranjska Banja izdvajaju sredstva u visini od oko 50 odsto - kazao je Sentić.

Izgradnja šetališta podrazumeva građevinske radove na spoljašnjem uređenju i elektro radove koje izvodi grupa ponuđača sa firmom Saba Belča iz Preševa na čelu.

Rok za završetak je 100 dana.

Najnovije vesti