Šesto pedeset pet miliona preko NSZ-a za finansijsku podršku nezaposlenima i poslodavcima

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je dvanaest javnih poziva u vidu konkursa na koje se mogu javiti poslodavci i nezaposlene osobe za direktnu finansijsku podršku, saopšteno je iz Filijale u Vranju.

U ovu kampanju biće uključeno 20.165 nezaposlenih, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom.

NSZ je za ove namene izdvojio 655 miliona dinara.

"Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih", navode iz NSZ-a.

Većina konkursa biće otvorena do 30. novembra 2022. godine.

Jedino je za osobe sa invaliditetom mesec dana duži - do 31. decembra 2022. godine.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www.nsz.gov.rs , kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži Linkedin.

Samozapošljavanje

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta 2022. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta 2022. godine. Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Najnovije vesti