Šesti protest: Ovo nije bitka za vlast, ovo je borba za slobodu (FOTO, VIDEO)

Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju i da se toliko ljudi ne slaže sa lažljivim i zločinačkim režimom Aleksandra Vučića.

S pravom kažem zločinačkim, jer je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka u leđa, a danas je onaj koji su osumnjičen za taj zločin izabran za predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije - izjavila je Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta za KiM na šestom protestu "1 od 5 miliona" koji je u petak održan u Vranju.

- Ubica, mafijaš Milan Radoičić iz prvog reda predstavnika Srba kod Aleksandra Vučića dobio je novu poziciju, kod onog koji se odrekao nas, ali mi nismo Srbije i vas.

I danas, u ovom trenutku mi smo zajedno, a ovaj narod koji se okuplja i bori za slobodu nije onaj koji se dovozi autobusima i kome se kupuju sendviči, ovo je narod heroja koji želi demokratsku i poštenu Srbiju - rekla je Trajkovićeva pred nekoliko stotina okupljenih Vanjanaca.

Ona je kazala kako očekuje da policija, žandarmerija i vojska, kada to zatreba, "budu na strani naroda".

Inženjer poljoprivrede i član DS-a iz Kruševca Srđan Milivojević rekao je pred Vranjancima da ga "uvek zovu u Vranje da govori na protestima "pre nego što neki diktator padne".

- Juče je najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta u Beogradu koji je studirao "jedva" sedam godina, onaj koji u novogodišnjoj noći hoće da bude i Deda Mraz i prvi akušer Srbije, rešio da postane i prvi nutricionista srbije.

Pa je kazao Srbi su debeli, u Srbiji niko neće umreti od gladi.

Tako je prvorođeni, u Srbiji niko ne umire od gladi, imate vi mnogo efikasnije metode.

Pogledajte slučajeve Slavka Ćuruvije, Olivera Ivanovića, Omera Mehića, Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi.

Šta kaže poligraf Aleksandre Vučiću - upitao je Milivojević.

Milivojević je naglasio da protesti nisu bitka za vlast, već borba za slobodu.

- Vi danas vašu građansku hrabrost i posvećenost idealima pravde, slobode i istine suprotstavljate politici ogoljene mržnje, prezira prema Srbiji, nasilju koje generiše Srpska napredna stranka, izdaji otadžbine i pljački njenih građana - kazao je Milivojević.

Miloš Rakonjac, obraćajući se, kako je rekao, u ime 700 nezavisnih odbornika u Srbiji, kazao je da su "institucije u Srbiji zloupotrebljene i obesmišljene od strane kriminalnog režima Aleksandra Vučića i SNS-a".

- Govorim ispred vas kao suprug i otac dvoje dece.

Imam potrebu da pred vama svedočim istinu i zato što želim da mojoj deci obećana zemlja bude Srbija, a ne neka Nemačka, Amerika ili Norveška.

Hoću da sa grbače naroda skinemo onog parazita koji sedi u Predsedništvu Srbije i uništava našu i budućnost naše dece.

Sedam godna nas laže 24 sata dnevno preko svojih smećarskih tabloida, svake godine nam obećava bolji život za onu narednu godinu, rasprodaje PKB i druga preduzeća u bescenje...

Malo je cela noć da pobrojimo svu štetu i sve laži tog čoveka - rekao je Rakonjac, član Asocijacije slobodnih odbornika.

Više stotina protestanata se, kao i prethodnih pet puta, potom uputilo u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak 8. mart.

Snimak celog šestog protesta u Vranju možete pogledati u video materijalu koji sledi.

Najnovije vesti