Šesnaest nagrada za učenike vranjske muzičke škole u Negotinu

Šesnaest nagrada osvojili su učenici Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju sa duvačkog odseka, na petom Memorijalnom takmičenju duvača i kamernih ansambala Mile Paunović koje je održano u Negotinu.

Nagrađeni učenici sa odseka za trubu, iz klase nastavnika Vladice Vasića, su Luka Dejković (pretkategorija - prva nagrada sa 99,25 bodova), Alen Krstić (druga kategorija - laureat kategorije/100 bodova), Mladen Krstić (druga kategorija - prva nagrada sa 99,50 bodova), Šerif Kasemović (peta kategorija - prva nagrada sa 98,25 bodoa i Dobrivoje Mamutović (peta kategorija - laureat kategorije)

Klavirski saradnik bila im je Dunja Đedović.

Nagrađeni su u Negotinu i učenici vranjske škole sa odseka flaute iz klase nastavnice Aleksandre Petrović.

To su Lana Ristić (prva nagrada), Nikolina Popović (prva nagrada), Bogdana Trajković (druga nagrada), Nina Stanković (druga nagrada) i Maša Nikolić (druga nagrada).

Klavirski saradnik bila im je Katarina Bošković.

Nagrađeni su i učenici klarineta iz klase nastavnika Aleksandra Pavlovića.

To su Teodora Savić (druga nagrada), Strahinja Jović (druga nagrada), Todor Stanojević (druga nagrada), Jakov Mikuljanac (treća nagrada), Jovan Mladenović (treća nagrada) i David Mladenović (treća nagrada).

Oni su nastupali uz klavirsku saradnju Katarine Bošković.

U žiriju eminentni profesori

Žiri takmičenja u Negotinu činili su eminentni profesori: mr Mladen Đorđević, redovni profesor trube na FMU u Beogradu (predsednik žirija), a kao članovi Miloš Đorđević, docent, hornista, profesor orkestarskih deonica i metodike nastave limenih duvačkih instrumenata na FMU u Beogradu, prof. Aleksandar Burkert, profesor flaute u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu, prof. Vladica Vasić, profesor trube u MŠ Stevan Mokranjac u Vranju, prof. Darko Perčević, profesor klarineta u MŠ Vojislav Lale Stefanović u Užicu.

Trubač Mile Paunović (1955 – 2014), u čiju se čast održava ovo takmičenje, završio je Muzičku akademiju u Beogradu i radio kao profesor trube u muzičkoj školi.

U okviru muzičke karijere, bio je naklonjen narodnoj muzici, kao instrumentalista i kompozitor.

Ima više audio izdanja iz sedamdesetih i osamdesetih godina, koje je snimio sa ansamblom Tomice Miljića, al i u triju sa klarinetistom Verišom Miloradovićem i harmonikašem Lazarom Panajotovićem.

Sa umetnikom Dragoljubom Firulovićem Firulom 2009. godine je objavio album Sa istoka sunce, na kom se nalaze vlaške i srpske pesme u modernim aranžmanima.

Mile Paunović je dvehiljaditih godina osnovao i vodio etno grupu Balkanski istočnici.

Najnovije vesti