Šešelj: Radikali su jedina stranka u zemlji koja hoće Srbiju u BRIKS-u

Aleksandar Šešelj, kandidat za narodnog poslanika izborne liste Srpske radikalne stranke, poručio je na predizbornom skupu u Vranju da su radikali "jedina stranka u Srbiji koja građanima Srbije nudi alternativu i u odnosu na vlast, i u odnosu na ostatak opozicije".

"Srpska radikalna stranka je jedina stranka danas u Srbiji koja smatra da republika Srbija mora da bude prva evropska zemlja koja se pridružuje BRIКS-u, ekonomskom i političkom savezu na čelu sa bratskom Rusijom i bratskom Кinom", rekao je Šešelj.

Srpska radikalna stranka (SRS) Vojislava Šešelja, za razliku od lokalnih i beogradskih izbora na kojima će nastupiti u okviru koalicije Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, na parlamentarne izbore izaći će samostalno.

Kandidat iz Vranja i Pčinjskog okruga koji se najbolje kotira na toj listi je Bobana Stanimirović, po zanimanju učiteljica.

Iz Vranja su tu još i lekar, specijalista anesteziologije Slavko Živković na 91. mestu, vojni penzioner Nenad Krnjajić na 235. mestu, konfekcionar Nataša Marković na 242. i inženjerka šumarstva Ljiljana Živković na 244. mestu.

Podsećanja radi, lista istog naziv je na parlamentarnim izborima na području Vranja (sa Vranjskom Banjom) prošle godine dobila svega 687 glasova ili 1,66 odsto.

Najnovije vesti