Šešelj: Prva tačka našeg programa su hapšenja za korupciju FOTO/VIDEO

"Šta ćete s ovim lopovima na vlasti, hoćete li to da hapsite" - upitao je jedan Vranjanac Vojislava Šešelja, čim je izašao iz svog ogromnog džipa "range rover", kažu vrednog više od 100.000 evra, po dolasku u Vranje.

- Da ih hapsimo - odgovorio je lider Srpske radikalne stranke (SRS).

Potom je dodao da će pod udar hapšenja, u slučaju dolaska radikala na vlast, doći "samo krupni lopovi".

- Ne sirotinju koja je bila gladna pa negde nešto ukrala, nego ove glavne lopove, glavne kriminalce - rekao je Šešelj koji je u petak stigao u Vranje sa čitavih sat i po zakašnjenja u odnosu na zakazani termin.

On je, govoreći na improvizovanoj konferenciji za medije ispred zgrade bivše beogradske Robne kuće, poručio "Vranjancima i svim ostalim građanima Srbije da na izbore 21. juna svakako izađu".

- Jer, odlučuju o svojoj sudbini u naredne četiri godine.

Poručujem da glasaju po svojoj savesti i po svojim interesima, a ako glasaju za Srpsku radikalnu stranku sigurno se neće pokajati.

Mi ćemo i dalje biti kontrolor vlasti, nemilosrdni kao i do sada, striktno čuvajući srpske nacionalne interese - rekao je Šešelj.

On je potencirao da su "srpski radikali odlučili da u vreme ove kampanje ne drže mitinge na otvorenom prostoru, ni javne tribine".

- Cenzus ćemo preći sigurno, a nadamo se da osvojimo 15 odsto glasova.

Ideja je da obiđem sve opštinske odbore u Srbiji, držim konferencije za štampu za lokalne medije, da prekontrolišem da li su svi odbori spremili liste kandidata za odbornike i liste kontrolora za predstojeće izbore.

U najvećem broju opština imaćemo lokalne liste, a u nekima ćemo izaći u koaliciji.

U Vranju smo predali listu, u Trgovištu takođe, proglašene su, kao i u Bosilegradu.

Imali smo probleme u Vladičinom Hanu i Surdulici, a u Bujanovcu smo pregovarali o koalicionoj listi, ali nije još sigurno da li će ta lista da se uspostavi.

Mi smo bili u problemima u našem Okružnom odboru u Pčinjskom okrugu, ali te probleme postepeno rešavamo.

Prvo smo ih rešili u Vranju i Trgovištu, pa onda idemo dalje - kazao je lider radikala.

Ocenjujući situaciju na jugu Srbije, Šešelj je rekao da je ona "teža nego u drugim krajevima" države.

- Očekivali smo dosta od ovih stranih investitora koji su došli na jug, međutim ima dosta problema, posebno s južnokorejskim fabrikama koje maltretiraju radnike, zavode principe šikaniranja na koje naši radnici nisu navikli.

Mi smo tradicionalno poštovali dostojanstvo naših radnika - i kad ga zadužimo da kopa septičku jamu poštujemo ga, pa mu damo pauzu, ručak, obezbedimo ga zaštitinom opremom i slično.

A ne ovi što teraju radnike da nose pampers pelene na poslu jer ne mogu ni u toalet da odu.

To je ono što ne dolikuje ljudskom dostojanstvu - kazao je Šešelj.

On je naglasio da je SRS "ustajao protiv svakog ministra koji je donosio pogrešne odluke ili je bio umešan u korupciju".

- Napadali smo Zoranu Mihajlović zbog pogrešnih izvođača na autoputu, zbog činjenice da su se obrušavala brda na novoizgrađeni koridor, da je više puta rađena ista zaštita, što ukazuje da je reč o nestručnom pristupu poslu.

Vučić je nekako bolećiv, sažaljiv prema svojim ministrima, umesto da najmanje pohapsi njih pet, on ih trpi.

Valjda će posle izbora, kad ostanu bez ministarske fotelje, da idu po zatvorima - kazao je Šešelj, potencirajući najvažnije tačke programa SRS.

Šešelj je iz Vranja otišao u posetu Trgovištu.

Prethodno je boravio u Jablaničkom okrugu.

Najnovije vesti