Šešelj: Dijalog kako bismo izbegli spekulacije o kupovini glasova u Vranju

Vranje/Beograd - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je u četvrtak vlast i opoziciju da organizuju dijalog o izbornim uslovima, ali bez posredovanja iz Evropske unije jer to smatra "poniženjem", javlja Beta.

Kao jedan od razloga za ovakav dijalog naveo je prevazilaženje problema poput "spekulacija o kupovini glasova" prilikom poslednjih parlamentarnih i lokalnih izbora u Vranju.

- Neprihvatljivo je da se organizuje dijalog uz posredovanje iz EU, to je poniženje.

Priznajemo da nema demokratskih institucija u Srbiji, da nismo sposobni da sami donosimo odluke u sopstvenom interesu i pristajemo na diktat iz inostranstva - ocenio je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.

On je naglasio da je "dovoljan alarm da treba nešto menjati" to što su, kako je naveo, samo Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i njegova SRS samostalno prikupile potpise za prošlogodišnje izbore, a ukazao je i na "spekulacije o kupovini glasova u Vranju".

Zbog toga je potrebno "uvesti kontrolu glasanja, sprečavanje podmićivanja i ucene glasača u javnim preduzećima", ocenio je Šešelj.

- Ako sami to ne vidimo, džabe da nam dolaze iz inostranstva da nam kažu da to ne valja - istakao je on.

Najnovije vesti