Šape gneva i Ala je lep ovaj svet na repertoaru bioskopa u subotu

Na repertoaru bioskopa, koji radi u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju, u subotu 15. oktobra biće dva filmska ostvarenja.

U terminu za najmlađe u podne, biće prikazan film ,,Šape gneva – Legenda o Henku''.

Reč je o animiranom avnturističkom fimu za decu.

"Glavni junak Henk - ljupki pas koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje u potragu za svojom sudbinom.

Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke!

A, kao što svi znamo mačke stvarno, ali stvarno ne vole pse.

Očajnički želeći da se dodvori sugrađanima, Henk nesvesno postaje deo plana podlog, narcisoidnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa’’, kratak je sadržaj filma.

U subotu od 20 sati planirana je projekcija romantične komedije ,,Ala je lep ovaj svet’’, nastale u koprodukciji Srbije i Crne Gore.

Film se u bioskopima pojavio krajem septembra ove godine.

"Ljubiša, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, već dugo je neuspešan u svom poslu.

Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog i isfrustriranog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i površnu mega zvezdu, autorku čuvene, pomodarske emisije Šetnja sa lavom.

Ljubiša stvara okolnosti koje bi ih sjedinile, ali stvari ne idu uvek glatko kako smo ih zamislil", navodi se u najavi filma.

Karte za bioskopske programe mogu se kupiti na biletarnici pozorišta .

Sveta Petka - Krst u pustinji u sredu i četvrtak

Tokom iduće sedmice, u sredu i četvrtak 19. i 20. oktobra od 20 sati ljubitelji filma u Vranju moći će da pogledaju još jedno filmsko ostvarenje, i to domaće kinematografije. Reč je filmu Hadži Aleksandra Đurovića ,,Sveta Petka – Krst u pustinji’’. Film je nastao po istinitoj priči i romanu Petkana Ljiljane Habjanović Đurović.

"Ova priča nam govori kako ljudi mogu da pobede svoje slabosti. Teme filma su univerzalna moralna pitanja čovečanstva, što ga čini aktuelnim i danas, bilo gde na svet", navode iz produkcije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...