ŠAF u Rusiji

U periodu od 31. maja do 6. juna Nela Ćurčija i Snežana Trajković boravile su u Novosibirsku kada je prezentovan ovogodišnji program animiranih filmova.

Održani su brojni sastanci sa kolegama iz Rusije koji se takođe bave decom i mladima, napravljeni planovi za naredne projekte, a održane su i master klas radionice sa učesnicima iz Novosibirska.

Deca iz Srbije radila su animirane filmove na temu ruskih bajki i muzike, a deca iz Rusije na temu srpske kulturne baštine.

Jednu od radionica vodile su Nela Ćurčija i Snežana Trajković kada je nastao animirani film o gradu Novosibirsku koji je prikazan na ceremoniji zatvaranja.

ŠAF je davno prevazišao lokalne i nacionalne okvire, a boravkom u Rusiji je pokazao da je i na internacionalnom planu veoma respektabilna institucija koja se kvalitetno i kontinuirano bavi decom i mladima u sferi animiranog filma.

ŠAF je već dve godine učesnik međunarodnog projekta "Muljt Most" koji organizuje državna institucija kulture Novosibirskog regiona uz podršku Ministarstva kulture iz ove oblasti.

Projekat je nastao kao potreba da se kulture Rusije i Srbije približe generacijama dece i mladih u ovim državama.

Najnovije vesti