Đura i još petorica nepravnosnažno oslobođeni optužbe za pranje novca

Boban Stojiljković Đura i još petorica optuženih u slučaju "Sedmi juli" oslobođeni su optužbe da su počinili krivično delo pranje novca u prvostepenom postupku pred Višim sudom u Vranju, potvrdila je za Vranje News sudija i portparolka tog suda Tatjana Mihajlović Jovanović.

Pred krivičnim većem kojim je predsedavao sudija Saško Aleksandrić optuženi su bili još i Dragan Mihajlović, Goran Bogdanović, Ljubiša Nedeljković, Dragoljub Avramović i Slađan Ilić.

Presuda u predmetu pod brojem K.br.1/19 doneta je u sredu 7. aprila.

Više javno tužilaštvo u Vranju pre nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv njih zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Optužnica je stupila na pravnu snagu 30. jula 2018. godine.

U njoj se navodi da su pomenuti "u toku 2007. godine. navodno, sa računa više lica isplaćivali različite novčane iznose", a računi su, navodno, "bili otvoreni radi prijema novca od prodaje akcija preduzeća Sedmi juli u Vranju na Beogradskoj berzi".

- Nakon uplata od prodatih akcija izvršena je isplata B.G. u gotovom novcu, a sve radnje su preduzete da bi se legalizovala nezakonita kupovina kod brokerske kuće u Nišu.

Time je nezakonito stečen novac u iznosu od 7.629.500 dinara - piše u optužnici Višeg javnog tužilaštva.

Prvostepenom presudom su ovi navodi za sada pali u vodu.

Stranke u postupku imaju pravo žalbe neposredno višem sudu.

Najnovije vesti