Đorđević za RTV: Budžet za sportske klubove uvećan za četvrtinu

U danu kada lokalni mediji bruje o najavljenom istupanju FK Dinamo Vranje iz Srpske lige Istok i dok se čuju zloslutne vesti o mogućem gašenju kluba, gradski većnik za sport Nenad Đorđević dao je intervju lokalnoj RTV u kome je kazao da je budžet za sportske klubove u Vranju ove godine uvećan za četvrtinu u odnosu na 2021.

Na poslednjem konkursu za finansiranje i sufinansiranje sportskih organizacija i klubova za 38 njih izdvojeno je 75 miliona dinara, precizirao je.

"Da podsetim samo sve naše gledaoce da je prošle godine budžet za sport kad je u pitanju finansiranje klubova bio 60 miliona, ove godine je to povećano za 25 posto što u vreme pandemije, u situaciji kada svude u svetu ide u negativnom pravcu, kod nas to, kako na nivou države, tako i na nivou lokalne samoupravem ide pozitivno i sredstva su uvećana", rekao je Đorđević.

On je kazao da su lokalnoj samoupravi "prioritet klubovi koji okupljaju veći broj dece".

"Cilj je da svi dobiju realnu raspodelu kako bi mogli da realizuju planirane aktivnosti.

Kada smo kod dece budžet za školski sport u prethodnih šest godina povećan je za više od četiri puta", kazao je.

Kašnjenja u isplati sredstava prema svim sportskim organizacijama nema, dodao je.

"Moja vizija kao većnika za sport je od starta bila da se resor sporta u potpunosti uredi, da se ulaže u sportsku infrastrukturu.

Više sam puta rekao da je grad Vranje za pet godina uspeo da odvoji oko 80 miliona dinara za sportsku infrastrukturu i koristim priliku da se zahvalim veću, gradonačelniku i državi što su omogućili da grad Vranje ima jedan zdrav budžet.

Gradonačelnik je odobrio pet novih terena u prvom kvartalu 2022. i to 4 dečja i gledamo da svaki deo grada dobije jednu uređenu sportsku površinu, a to radimo i u seoskim zajednicama", naveo je Đorđević.

On je kazao da će se ove godine "nastaviti sa uređenjem gradskog stadiona", a da se na nivou države "razgovara se o toplifikaciji Sportske hale" u Vranju.

Konkretnih pitanja o finansiranju FK Dinamo za većnika tokom ovog intervjua nije bilo.

Najnovije vesti