Đorđević: Važno je ono što se vidi na semaforu

Direktor JP Vodovod i generalni sekretar lokalnog SNS-a Goran Đorđević izjavio je, osvrćući se na dvogodišnje rezultate Vodovoda s njim na čelu, da je za njega kao rukovodioca i SNS kao partiju najvažnije „ono što se vidi na semaforu“, odnosno krajnji rezultati i efekti angažmana i zalaganja.

- Kada sam preuzeo firmu pre dve godine, dugovanje prema dobavljačima bilo je 71 milion dinara, sada je 60, što znači da je dug smanjen za 18 odsto.

Taj bi rezultat bio još bolji, da nismo morali da vratimo stare, zatečene dugove od oko 29 miliona dinara.

Takođe i 12 miliona duga za struju, 9 miliona duga prema „Jaroslavu Černom“ i 8 miliona prema „Hidro-inžinjeringu“, starim izvođačima radova na Brani Prvonek.

Te smo dugove vratili sa kamatama, nagomilane, jer ih neko pre nas nije vraćao godinama - naveo je Đorđević.

Dodatna otežavajuća okolnost po firmu, napomenuo je Đorđević, bilo je preuzimanje dvanaest radnika ugašenog JP Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja, što Vodovod za period otkad su preuzeti, samo za plate, košta oko 15 miliona dinara.

- U 2017. godini smo realizovali investicije u iznosu od 7 miliona evra, u prevodu započeli i priveli kraju sve te projekte.

Napominjem da je KFW program (kreditiranje od stane nemačke razvojne banke, p.a) započet još 2012. godine.

Zatekli smo realizaciju o svega 5 kilometara promenjenih azbestnih cevi. Samo u 2017. uradili smo zamenu još 11 kilometara cevi.

Izgradili smo 4 kilometra cevovoda od Prvoneka do Vranjske Banje, crpnu stanicu u Sarajini i tri od pet magistralnih kolektora za prečišćavanje otpadnih voda za Grad Vranje – rekao je Đorđević.

Zahvaljujući gradonačelniku, Gradskoj upravi i JP Vodovod, prema rečima Đorđevića, u 2017. godini obezbeđeno je 533.000 evra na ime grantova, besplatnih sredstava; od toga 173.000 za nabavku kamiona, mašina i opreme, a 360.000 evra za novi merno-regulacioni blok pritiska na Brani Prvonek.

- U drugoj polovini 2016, kao i u i 2017. godini, vratili smo KFW banci nešto više od milion evra kredita, što je bila naša kreditna obaveza.

U 2018. godini obezbedili smo dva ugovora, vrednost investicije 14,9 miliona evra, od toga veći deo od 11,7 miliona za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ostatak za izgradnju kolektora od Vranjske Banje prema fabrici za prečišćavanje otpadnih voda.

Očekujem da ćemo u toku ove sedmice, zajedno sa gradonačelnikom, u Vladi Srbije potpisati ova dva ugovora sa izvođačima radova, firmama Štrabag i Jedinstvo Užice – rekao je Đorđević.

Najnovije vesti