Đorđević: Ulica Partizanski put biće reasfaltirana

Imamo obećanja "Srbijaputa" da će Ulica Partizanski put, jedna od ključnih i najfrekventnijih saobraćajnica u Vranju, biti reasfaltirana, izjavio je direktor Javnog preduzeća Vodovod Goran Đorđević.

- Privode se kraju radovi na izgradnji još 15 gratis kanalizacionih priključaka na novu kanalizacionu mrežu u toj ulici, u okviru programa koji realizujemo sa nemačkim KFW-om.

Tamo je do sada renovirana kompletna kanalizaciona mreža, a ostaje da se uradi prelaz na raskrsnici kod Autobuske stanice.

Veoma će to značiti za grad, jer je to ključna ulica za saobraćaj i ona je u zoni odgovornosti Srbijaputa, pa očekujemo da obećanje ispune.

Tako da će Vranje dobiti drugi, južni ulaz u grad - rekao je Đorđević gostujući u programu lokalne RTV.

MAGISTRALNI VOD ZA BORE STANKOVIĆA

Nakon asfaltiranja dela ulice Bora Stanković prvim slojem asfalta, za dvadesetak dana se očekuje da Vodovod završi svoje radove i u drugom delu ulice.

- Rekonstrukcija ulice Bora Stanković odvija se po fazama, tako da je deo ulice od 210 metara dobio prvi sloj asfalta. Mi smo sada pri kraju izgradnje podzemnih vodova u toj ulici, u sklopu druge faze. Počeli smo ugradnju magistralnog duktil sistema i očekujem da ćemo za dvadesetak dana završiti magistralni vod. Paralelno sa magistralnim vodom, koji je bazični i koji odvodi vodu iz Fabrike vode do crpne stanice Sarajina, počećemo sa ugradnjom magistralnog kanalizacionog voda i za dvadesetak dana završićemo sve te poslove. Tada će Vodovod izaći iz druge faze - kazao je Đorđević.

On je najavio da će uskoro početi radovi u Ulici Meše Selimovića, koja je planirana Komunalnim programom za 2020. godinu.

- I dalje važi i i važiće pravilo da se ne asfaltira dok se ne rekonstruišu podzemni kanalizacioni i vodovodni vodovi - istakao je Đorđević.

Najnovije vesti