Đorđević napustio klupu Radnika, seli se u kruševački Napredak

Vranje - Dušan Đorđević, dosadašnjii šef stručnog štaba surduličkog Radnika, koji je sa ovim klubom imao veoma uspešnu polusezonu, napustio je klub i potpisao ugovor sa Napretkom iz Kruševca.

Stručnjak koji je dosad veoma uspešno radio u IMT-u, Čukaričkom i Radniku, ipak nije produžio ugovor sa Surduličanima, iako se to možda očekivalo nakon veoma dobro obavljenog posla, posebno u play out fazi šampionata.

"Na vanrednoj sednici Skupštine Napretka se moglo čuti da će u novu sezonu klub ući sa novim trenerom, a po svemu sudeći, biće to Dušan Đorđević, dojučerašnji strateg Radnika, pre toga i Čukaričkog.

Pregovori su u završnoj fazi, a zvanična promocija bi trebalo da bude 1. juna", navedeno je u klupskom saopštenju Napretka.

Napredak je u plej-ofu vodio Zoran Milinković.

U sedam utakmica tim je osvojio samo bod, bez ijednog datog gola.

S druge strane, iako Radnik nije uspeo da ponovi uspeh iz prošle sezone, kada je ekipa bila šesta u najelitinijem srpskom fudbalskom takmičenju, sa Đorđevićem na klupi ostvarili su zapažen plasman.

U play out-u ostvarili su četiri uzastopne pobede u poslednje četiri kola, a nisu imali nijedan poraz.

Ukupno je Radnik u drugom delu sezone imao 11 utakmica bez primljenog gola.

Učinak ekipe iz trideset mečeva u regularnom delu sezone i još sedam u plej-autu je 12 pobeda, 10 poraza i 15 nerešenih rezultata.

Surduličani su sezonu završili sa 51 osvojenim bodom.

Za sada je nepoznato ko bi mogao da nasledi Đorđevića na klupi Radnika.

Najnovije vesti