Đorđević: Nakon rekonstrukcije bolnice ZC Vranje će biti regionalni centar

Rekonstrukcija paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju sprovodi se zadovoljavajućom dinamikom, ima "malog kašnjenja", ali će, kada bude završena, zdravstvena zaštita i medicinske usluge koje se pružaju pacijentima bolnice "biti bolji", izjavio je u utorak Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

On je gostujući u programu TV Vranjska plus još kazao da će novi prostor za vranjsko zdravstvo značiti mnogo, ali da će modernizaciju uslova morati da prati i angažovanje novih kadrova i nabavka opreme.

"Čeka nas novi skener, dobili smo od ministarstva kompjutere, ima šanse da zamenimo i stari, postojeći skener i moramo da razmišljamo o uređenju enterijera jer ne možemo bez toga primiti pacijente.

Važno je da će bolnica biti pod jednim krovom, sa toplim hodnicima.

Mislim da ZC Vranje zaslužuje da konačno dobije dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sanitarnim čvorovima, svi jedva čekamo taj trenutak.

Da bude dobro i pacijentima, i nama koji treba da ih lečimo", kazao je Đorđević.

On je dodao da lokalna samouprava intenzivno prati izvođenje radove.

"Imaju svoj tim što mi je drago i onda svi donosimo zajedno neka rešenja.

Mislim da ćemo stvarno nakon te rekonstrukcije biti regionalni zdravstveni centar, tako nas svi vide", kazao je Đorđević.

Radovi na rekonstrukciji paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju počeli su početkom oktobra 2020.

Rekonstruiše se 16.000 kvadrata paviljonskog dela bolnice, a uz to još 3.000 kvadrata su nadogradnja odnosno potpuno novi prostor, a sa Infektivnim odeljenjem, koje je fizički udaljeno ali takođe u procesu rekonstrukcije, ukupno 25.000 kvadrata.

Vrednost investicije je 1,4 milijarda dinara.

Najnovije vesti