Đorđević: Dom zdravlja u Vranju četiri nedelje bez ginekologa

"Dom zdravlja u Vranju već četiri nedelje nema nijednog ginekologa, što mnoge žene ostavlja bez mogućnosti da budu pregledane", izjavila je kandidatkinja za poslanicu liste Srbija protiv nasilja i kopredsednica Zeleno levog fronta Biljana Đorđević.

Đorđevićeva, koja je poreklom iz Bujanovca, a školovala se tokom srednje škole u Vranju, navela je u pisanoj izjavi da je manjak specijalista u domovima zdravlja širom Srbije "hroničan problem", kao i da desetine hiljada zdravstvenih radnika i radnica "zbog loših uslova i male plate napušta zemlju, dok građani ostaju bez normalne i pristupačne zdravstvene usluge", prenosi Danas.

"Kada koalicija Srbija protiv nasilja dođe na vlast, povećaćemo plate zdravstvenim radnicima i radnicama, uvešćemo godišnji paket pregleda za građane, kako bi prevencija bila na prvom a ne na poslednjem mestu.

Ulagaćemo u infrastrukturu, kako bi naši zdravstveni centri bili sigurni, bezbedni i savremeni.

Nasilje nad zdravstvenim sistemom predugo traje“, rekla je Đorđević.

Dodala je da imaju rešenje da zdravstvena nega bude pristupačna i da se vrati dostojanstvo zdravstvenoj profesiji, kako bi zdravstveni radnici i njihovo znanje i iskustvo bili budućnost Srbije, a ne neke evropske zemlje.

Rukovodstvo ZC: Raspored je na oglasnoj tabli

U pismenom odgovoru u vezi sa ovom temom, potpisanim sa "Rukovodstvo ZC Vranje", navodi se kratko da u "Službi za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Vranje radi 4 lekara specijalista ginekologije i akušerstva".

"Radni raspored nalazi se na oglasnoj tabli ove službe", navodi se u kratkom saopštenju, bez preciziranja da li je na odeljenju bilo lekara tokom sporne četiri nedelje.

Najnovije vesti