Đaci Tehničke škole u utorak podsećali vozače na pravila u saobraćaju

U Vranju je danas održana još jedna akcija Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima teritoriji grada u kojoj su aktivno učestvovali i učenici saobraćajnog smera srednje Tehničke škole u Vranju.

Zajedno sa svojim profesorima najpre su obišli i fotografisali nepravilno parkirana vozila na najkritičnijim tačkama u gradu na kojima se vozači najčešće nepravilno zaustavljaju.

Na osnovu tih fotografija izradili su flajere koje su danas podelili vozačima četvorotočkaša i građanima.

Pomoćnik gradonačelnika i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Marjan Stanković, rekao je da je akcija planirana programom saveta, te da je organizovana u saradnji sa Tehničkom školom, JKP Parking serivis i saobraćajnom policijom.

"Podelom ovih flajera pokušavamo da podignemo svest vozača i građana koji koriste mogućnost da se ovde u centru zaustave na par miunuta, ali nepropisno, blokirajući i ugrožavajući saobraćaj.

Prekršajne kazne su visoke, pauk služba radi redovno, saobraćajna policija je takođe na terenu, a sve u cilju da se omogući nesmetano odvijanje saobraćaja u samom centru grada, kao i na nekim lokacijama koje su bitne za gradski saobraćaj.

Nadamo se da će ova akcija uroditi plodom i uticati na svest vozača da poštuju propise, jer zna se gde su mesta za parkiranje, a gde trotoari, odnosno prostori za pešake", naglasio je Stanković.

Najnovije vesti