Čista Srbija u Vranju: Državni i lokalni projekat

Nakon obilaska gradilišta u Ulici Save Kovačevića, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima održao je sastanak sa menadžerom projekta ,,Čista Srbija” u kineskoj komapaniji CRBC-u Wang Xuefengom i savetnikom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Draganom Jeremićem.

Milenković je potencirao potpunu spremnost lokalne samouprave da pravovremeno obezbedi sve potrebne uslove za nesmetano odvijanje planiranih radova.

,,Ovo je veoma važan državni projekat i primer je dobre i uspešne saradnje Kine i Srbije.

Realizacija ovog projekta na teritoriji grada Vranja je veoma važna u smislu unapređenja uslova života, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama.

Lokalna samouprava pruža potpunu podršku i do sad je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija za 16 kilometara mreže.

Pred nama je još mnogo rada, a Grad Vranje će nastaviti sa pružanjem pomoći, kako bi se radovi odvijali predviđenom dinamikom”, rekao je Milenković.

Wang Xuefeng, menadžer projekta ,,Čista Srbija” naglasio je da uspeh radova mnogo zavisi od saradnje sa lokalnim zajednicama.

,,Zahvaljujem se na strpljenju građanima Vranja i očekujem da će u narednom periodu dinamika radova biti bolja.

Reč je o velikom i značajnom projektu, sa mnogo izazova.

U narednom periodu izvođenje radova biće organizovano na više lokacija istovremeno, a sve u cilju poštovanja predviđene dinamike i rokova”, rekao je Xuefeng.

Dragan Jeremić, savetnik u Ministarstvu građevinarstva naglasio je da je Grad Vranje na pravi način odgovorio zahtevima u realizaciji ovog projekta.

Nakon toga, predstavnici Ministarstva građevinarstva i kineske kompanije China Road and Bridge (CRBC) održali su sastanak sa predstavnicima opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Najnovije vesti