Četvorodnevni Festival demokratije u maju u Vranju

Festival demokratije u Vranju biće održan u Medijskom skloništu u petak i subotu 6. i 7. maja, te potom 13. i 14. maja, u organizaciji udruženja građana Aktivisti iz komšiluka.

Teme će biti - mladi u institucijama i medijima, besplatni udžbenici, kvalitet vazduha i preduzetništvo mladih, saopštili su organizatori.

Najpre će u petak 6. maja od 16 sati govoriti menadžerka programa Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) Milica Borjanić i politikolog i doktorand Fakulteta političkih nauka Boban Stojanović, autor brojnih istraživanja, 8 monografija i 25 naučnih radova.

Dan kasnije, 7. maja, o besplatnim udžbenicima govoriće osnivač Fondacije Alek Kavčić, prof. dr Aleksandar Kavčić sa Univerziteta Karnegi Melon.

Tom prigodom biće reči o tome koliko je sredstava potrebno za udžbenike osnovaca, da li prosečna srpska plata pokriva taj iznos, postoje li besplatni udžbenici u Srbiji itd.

O preduzetništvu mladih će u petak 13. maja govoriti Lazar Lekić iz Udruženja mladih privrednika Srbije i Nataša Škrbić iz Inicijative Digitalna Srbija.

O kvalitetu vazduha koji dišemo 14. maja govoriće Milenko Jovanović iz Nacionalne ekološke asocijacije i Predrag Matić iz organizacije Lokalni odgovor u Valjevu.

Serija događaja organizovaće se u sklopu projekta Mladi i mediji za demokratski razvoj, koji udruženje Aktivisti iz komšiluka realizuje u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom, a uz podršku Kraljevine Švedske.

Najnovije vesti