Četrnaest novih nagrada za učenike vranjske Muzičke škole

Na Internacionalnom festivalu "Polihimnia" u Skoplju učenici Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju Kristijan Mamutović (truba) i Dobrivoje Mamutović (truba) osvojili su prve nagrade, potvrdila je za Vranje News direktorka škole Tanja Bliznakovski Jovanović.

Obojica su u klasi profesora Vladice Vasića.

Na istom takmičenju drugu nagradu osvojio je Kosta Dinić (gitara), iz klase profesora Lazara Vukovića, a u solo pevanju nagrađene su Anja Veličković (druga nagrada), Sofija Stanković (druga nagrada) i Mila Nikolić (druga nagrada).

Sve tri učenice su iz klase profesorke Anđele Janković.

Na "Akordeon festu" u Knjaževcu titulu laureata takmičenja u kategoriji harmonika poneo je Andrija Mladenović, takođe učenik vranjske škole.

Na istom takmičenju, takođe u kategoriji harmonika, prvim nagradama nagrađeni su Luka Belić, Emilija Đorđević i Novak Đorđević iz klase profesorke Srnice Radulović.

Na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa u Beogradu Magdalena Jovanović i Lalita Jordanova osvojile su prvo mesto u dvoglasnom pevanju.

One su učenice trećeg razreda srednje muzičke škole.

Na Republičkom takmičenju u Beogradu druge nagrade osvojili su solo pevači Anja Veličković i Mila Nikolić, iz klase profesorke Anđele Janković, kao i Anđelija Pavlović (flauta) iz klase profesorke Kristine Krsmanović.

U petak 12. aprila na republičkom takmičenju nastupiće još dva učenika u kategoriji truba.

Najnovije vesti