Četrdeset tri nova slučaja zaražavanja u Vranju, u bolnicama 78 pacijenata

Posle subote kada je Vranje imalo 3 preminule osobe među hospitalizovanim pacijentima, drugog dana vikenda nije bilo smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, saopšteno je u ponedeljak iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

Od početka februara u kovid bolnicama je preminuo 21 pacijent.

Vranje je u poslednja 24 sata imalo 43 novozaražena, 17 više nego prethodnog dana.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije na kovid-19 je u protekla 24 sata testirano 208 osoba (dan ranije 265) sa područja Pčinjskog okruga, a rezultati su pokazali da je 65 (dan pre 67) zaraženo koronavirusom.

To daje procenat zaražavanja od 31,2 dok je prethodnog dana iznosio 25,2 odsto.

Posle Vranja najveći broj novih slučajeva zaražavanja za dan imao je Vladičin Han - 9 (dan ranije 14).

Slede Surdulica i Bujanovac sa po 4, Preševo i Trgovište sa po 2 i Bosilegrad sa jednim novozaraženim za dan.

ATD: Procenat pozitivnih oko 50 odsto

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 114 (dan pre 200) - od toga 77 prvih (dan pre 42), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u ponedeljak iz ZC Vranje. Antigenski je testirano 77 pacijenata (juče 54) i 39 (dan pre 17) je bilo pozitivno na kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 50,6, dok je dan pre on iznosio 31,4 odsto.

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije i Stare hirurgije, dve kovid bolnice Vranja, bolnički leči 78 pacijenata, isto kao dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku su 53 pacijenta, tri više nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata zabeležena su po 3 prijema i otpusta iz bolnice.

Bez novozaražene dece poslednjeg dana

Od 19 antigenski testirane dece u Dečjoj kovid ambulanti nijedno nije bilo pozitivno na koronavirus u protekla 24 sata. U ovoj ambulanti su za dan obavljena ukupno 24 pregleda (dan ranije 18), od toga 19 prvih, dok su ostali bili kontrolni.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...