Četrdeset pet profesionalnih vatrogasaca stiže u Vranje zbog požara

Kako bi se sprečilo dalje širenje požara u Vranje će u utorak pristići 45 profesionalnih vatrogasaca iz Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša i Leskovca, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Oni će u utorak, od ranih jutarnjih sati, otpočeti intervencije na području grada Vranja.

- Od 10 sati biće angažovana i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, a na ugroženom području biće prisutno devet terenskih vozila, po četiri kamiona i kombija - saopšteno je iz štaba.

Na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, rečeno je da je požarom na području Čestelina zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara.

Reč je o izuzetno nepristupačnom terenu, što pripadnicima Vatrogasno spasilačke jedinice otežava gašenje.

Inače, za nedelju dana na području Pčinjskog upravnog okruga zabeleženo je 117 intervencija.

Gradonačelnik Milenković zahvalio se Četvrtoj brigadi Kopnene vojske, firmi Kentaur, Centru za razvoj usluga socijalne zaštite i Zdravstvenom centru Vranje koji su pružili podršku u realizaciji sutrašnje akcije gašenja požara.

Gradski štab naložio je Odeljenju za incpekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da redovno obilaze područja ugrožena požarom sve do njihove potpune sanacije.

Upućen je još jednom apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Najnovije vesti