Četrdeset odsto investicija Srbima, šezdeset Albancima

Po koalicionom sporazumu 40 odsto sredstava planiranih za investicije odlazi na projekte u srpske sredine, a 60 u albanske, izjavio je za Bujanovačke zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić reagujući, kako kaže, "na neistine koje iznosi opozicioni odbornik Miodrag Milković".

- Oni znaju da to što pričaju nije tačno i svesno obmanjuju građane.

Istine radi, od kada sam ja u lokalnoj samoupravi, koalicioni sporazumi se poštuju, a poslednjim je predviđen odnos 40:60 kada se radi o investicijama u infrastrukturi i od toga nema odstupanja - ističe Arsić.

Milković je početkom januara, izjavio da se u „sredinama gde žive Srbi gotovo ništa ne radi, osim nasipanja puteva“.

- Na nasipanje ćetiri putna pravca potrošen je 3,1 milion dinara ili svega 4 odsto ukupnih investicija.

Toliko o tvrdnji da samo nasipamo puteve - rekao je Arsić, dodavši da su sa preostala 10,2 miliona finansirani projekti u oblasti vodosnabdevanja.

U 2018. godini, prema zvaničnim podacima lokalne samouprave, kako tvrdi Arsić, u područjima opštine gde žive Srbi investirano je 78,5 miliona dinara.

Za trinaest projekata asfaltiranja puteva i ulica utrošen je 65,1 milion dinara.

On je naglasio da su svi projekti planirani u prošloj godini završeni i plaćeni.

- Odustali smo od tri projekta u kleničkom kraju kako bi obezbedili novac za izradu projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju SSŠ Sveti Sava i OŠ Branko Radičević u Bujanovcu - kazao je Arsić.

Za rekonstrukciju obe škole Evropska unija će donirati oko 3 miliona evra i ta sredstva moraju biti iskorišćena u ovoj godini, a opština je u obavezi da do kraja januara raspiše tender za izvođače radova.

Najnovije vesti