Četrdeset jedna osoba pozitivna na kovid u okrugu za dan

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije saopšteno je u utorak da je na kovid 19 prethodnog dana testirano 314 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga i da je 41 zaražena koronavirusom.

Od tog broja 20 je iz Vranja, 6 iz Vladičinog Hana i 5 iz Preševa.

Po četiri zaražena su iz Surdulice i Bujanovca i dva iz Bosilegrada.

Dupliran broj pregleda u ATD-u

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 154 (dan pre 68) - od toga 49 prvih (dan pre 34), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u utorak iz ZC Vranje. Antigenski su testirana 53 pacijenta (juče 34) od kojih je 12 bilo pozitivno na kovid-19.

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije i Stare hirurgije, dve kovid bolnice Vranja, bolnički leči 34 pacijenta, 3 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku ke 20 pacijenata, 4 manje nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata nije bilo prijema u bolnicu, a zabeležena su 3 otpusta.

Troje novozaražene dece

Od 14 antigenski testirane dece u Dečjoj kovid ambulanti 3 deteta su bila pozitivna na koronavirus u protekla 24 sata. To daje procenat zaražavanja od 21,4 odsto. Troje zaražene dece su školskog uzrasta. U ovoj ambulanti je za dan obavljeno ukupno 15 pregleda (dan ranije 15) i svi su bili prvi put na pregledu. Na odeljenju Pedijatrije vranjske bolnice obavljeno je za 24 sata 27 pregleda. Nije bilo pozitivnih na koronu i nije bilo transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti