Četiri rada iz Vranja ušli u uži izbor nagradnog konkursa Eko paket

Od 66 Eko-škola iz cele Srbije koje su učestvovale na Eko-paket kreativnom konkursu za 2019. godinu u uži izbor za dodelu nagrada ušli su i radovi četiri škole iz Vranja.

Reč je o radovima - "Korpa" autora Andrija Kopčića, učenika četvrtog razreda OŠ Bora Stanković u Tibuždu (mentor Miljana Ristić), "Stalak za salvete" Milijana Jovanovića i Mijata Jovanovića, učenika trećeg razreda OŠ Branko Radičević u Vranju, "Eko bunar" grupni rad prvog razreda SŠ dr Izabel Emsli Haton (mentor Mirjana Stamenković) i "Eko teme za vreme" grupni rad studenata Visoke poslovne škole primenjenih strukovnih studija (mentor Ivana Krulj).

- Mališani, učenici, srednjoškolci, kao i studenti napravili su različite predmete i na taj način su upotrebljenom Tetra Paku davali „novi život“, jer je ovogodišnja tema bila „Cirkularna ekonomija“.

Na konkurs je pristiglo preko 1.300 radova od upotrebljene Tetra Pak ambalaže - piše na Fejsbuk stranici Eko paket Srbija

Radovi koji su ušli u uži izbor su trenutno kod žirija na ocenjivanju, a na Fejsbuk stranici Eko Paket Srbija otvoreno je on-line glasanje i na taj način možete pomoći da Vranjanci dobiju nagrade.

Deset radova koji budu imali najviše on-line glasova, biće nagrađeni.

Najnovije vesti