Četiri od osam nagrada za vranjski teatar na Pozorišnom proleću

Četiri od osam nagrada osvojilo je Pozorište Bora Stanković u Vranju na upravo završenom festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu.

Vranjacima su pripale nagrade za najbolju režiju (Jug Đorđević), najbolju scenografiju (Andreja Rondović), najbolji ženski ansambl i najbolju dramatizaciju (Tijana Grumić).

Proglašenje i dodela nagrada zakazani su za nedelju u Šapcu.

Šabačko Pozorišno proleće prvobitno je trebalo da bude održano u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa pomereno za oktobar.

Pored "Nečiste krvi" u takmičarskoj selekciji našle su se i predstave Lepa Brena Prodžekt (Režija: Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, Produkcija: Flajing Džindžer, Bitef teatar i Šlahthaus teatar Bern), Travnička hronika (Ivo Andrić, Režija: Nikita Milivojević, Produkcija: Srpsko narodno pozorište i Narodno pozorište Sombor), Upotreba čoveka (Aleksandar Tišma, Režija: Boris Liješević, Produkcija: Novi tvrđava teatar, Grad teatar Budva, East West Centar Sarajevo i Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz).

U čast nagrađenih u nedelju će biti odigrana predstava Dva viteza iz Verone (Vilijam Šekspir, Režija: Mia Knežević) Šabačkog pozorišta.

Festival "Pozorišno proleće" je revija najboljih, novih predstava institucionalnih pozorišta Srbije.

Selektor Festivala je Zoran Кarajić, a predsednik Umetničkog saveta Dušan Кovačević.

Organizuju ga Grad Šabac i Šabačko pozorište, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije vesti