Četiri istaknuta polaznika Likovne radionice od petka izlažu u Galeriji NU

Otvaranje izložbe radova četvoro polaznika Likovne radionice u Vranju, pod nazivom Akord, biće upriličeno u petak 24. novembra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta.

Kako je najavljeno, vranjskim ljubiteljima likovne umetnosti predstaviće se Jovana Ristić, Mila Trajković, Ognjen Popović i Brankica Milovanović.

Podsećanja radi, Likovna radionica, koja radi u okviru Javne ustanove Narodni univerzitet, tradicionalno jednom godišnje izlaže radove jednog od polaznika koji se najviše istakao u svom radu.

"Ove godine imamo posebnu izložbu, pre svega po tome što svoje radove izlažu četiri polaznika, koji su različiti, a opet i po mnogo čemu slični.

Prate se, podržavaju u svom radu i zajedno čine skladnu celinu.

Zato su svoju izložbu i nazvali Akord.

Akord označava tri i više tonova različite visine koji ostavljaju utisak saglasnosti.

Svako od ovih mladih umetnika je na prethodnim grupnim izložbama Likovne radionice bio nagrađen", poručuju iz NU u najavi izložbe.

LIKOVNA RADIONICA

Likovna radionica je ponos Narodnog univerziteta i jedan od zaštitnih znakova Vranja. Osnovana je 1996. godine, a njen rad inicirali su i koncept osmislili diplomirani slikar Vesna Marinković Stanković i diplomirani dizajner Goran Stanković. Vesna je na petogodišnjicu rada Likovne radionice objavila monografiju o njoj. U najtežim danima ove svojevrsne umetničke škole, u kojoj od prvog dana vladaju pravi "porodični odnosi", kada joj je pretilo gašenje 1997. godine, pod svoje okrilje prigrlio je Narodni univerzitet. Radionica postoji i danas. Najznačajnija misija tokom godina njenog postojanja je pripremanje polaznika za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole i fakultete.

Najnovije vesti