Četiri decenije rada Udruženja pčelara Polen u Bujanovcu

Udruženje pčelara "Polen" u Bujanovcu, uz pomoć Veterinarske stanice Bujanovac, u subotu 2. marta organizovaće 4. Međunarodni stručni seminar pčelarstva sa prodajnom izložbom opreme i proizvoda od meda, najavio je Zarije Mitić, predsednik "Polena".

Kako javlja portal Bujanovačke, manifestacija povodom četiri decenije rada "Polena", pod nazivom "Pčela ne poznaje granice", održaće se u Sportskoj hali Mladost u Bujanovcu, a zvanično otvaranje izložbe predviđeno je za 10.30 sati.

Na seminaru će učestvovati pčelari iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Turske, Grčke, Crne Gore, Albanije, sa teritorije Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Predavači na seminaru biće prof. dr Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu (tema: Značaj, uloga matice u društvu i proizvodnja; Slobodan Jevtić Kostolac, predavač SPOS-a (Prvi prolećni pregled i priprema pčele za bagremovu pašu, kao i čuvanje i pakovanje pčelinjih proizvoda).

Počasni gosti sajma biće prof. dr Zoran Stanimirović, šef katedre za biologiju na Veterinarskom fakultetu, univerziteta u Beogradu, dr vet. medicine Uroš Glavinić, asistent katedre i Milutin Bata Petrović, zamenik predsednika SPOS-a.

PROGRAM

7h – 10.30h – Prijem izlagača,

10.30h – Otvaranje izložbe koja ima prodajni karakter,

10.30h – 11h – Razgledanje izložbe,

11 h – Otvaranje seminara,

11h – 14h – Predavanje i tribina,

15h – Svečani ručak za predavače i sponzore seminara.

Najnovije vesti