Čestitka Gradske biblioteke, završetak projekta u Rataju kruna godine

Iz Javne ustanove Biblioteka Bora Stanković u Vranju uputili su u četvrtak građanima novogodišnju i božićnu čestitku, sa željom za dobro zdravlje, blagostanje i susret sa što više knjiga i novih naslova u narednoj 2021. godini.

Iz Biblioteke su još jednom podsetili da su uspešno završili projekat „I seoske biblioteke žive”, koji ilustrujemo fotografijama.

Ogranak Biblioteke u selu Rataje dobio je znatno bolje opremljeno odeljenje.

Novac je najvećim delom uložen u nabavku tehničke opreme i nameštaja koji je nephodan za realizaciju projekta u cilju osavremenjivanja ogranka u tom selu i stvaranja savremenijih uslova za korisnike u ovoj seoskoj sredini.

Ovog leta Javna biblioteka Bora Stanković u Vranju sa ogrankom u selu Rataje organizovala je radionice interaktivnog tipa u biblioteci.

- Polaznici radionica su pokazali zaista izuzetnu zainteresovanost i veliki nivo saradnje, počev od najmlađeg uzrasta, predškolaca, najmlađih učenika do učenika završnih razreda pa i srednjoškolaca - poručuju iz Biblioteke.

Biblioteka ovim projektom želi da, sa jedne strane, proširi spektar svojih bibliotečkih usluga ali i da se odupre opštem trendu marginalizacije seoskih sredina.

- Nama je od izuzetnog značaja i neizmerno smo zahvalni Minisatarstvu kulture i informisanja što su i ovoga puta imali razumevanja i prepoznali važnost našeg projekta kao i njegov značaj kako za Biblioteku tako i za seosku sredinu- navode iz Biblioteke.

Ovaj značajan projekt finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa 500.000 dinara, za koji je ustanova podnela prijavu na konkursu, objavljenom u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti.

Najnovije vesti