Čarobnjaku iz Oza dve nagrade na Malom Joakimu

Na upravo završenom festivalu "Mali Joakim", koji je održan u Gračanici, predstava "Čarobnjak iz Oza" Pozorišta Bora Stanković u Vranju dobila je dve nagrade, potvrdio je za Vranje News umetnički direktor teatra Bojan Jovanović.

Nagradu za najbolju originalnu scensku muziku dobio je kompozitor Bratislav Bata Zlatković za originalne songove na tekstove Aleksandre Glovacki.

Takođe, specijalnu nagradu za dizajn svetla dobio je Radomir Stamenković.

Predstava "Čarobnjak iz Oza" Pozorišta Bora Stanković ranije je uvrštena u selekciju dva festivala profesionalnih pozorišta za decu u Srbiji, a jedna od njih je i Mali Joakim (drugi je Zimski festival za decu u Aleksincu).

"Čarobnjak iz Oza" bila je u februaru prošle godine prva premijera na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju nakon obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Pored nagrađenih na predstavi su radili i Stefan Savković (kostimi i scenografija), Krenare Nevzati Keri (scenski pokret i koreografija) i Marija Đorđević (šminka).

Najnovije vesti