Čarobnjak iz Oza za najmlađu pozorišnu publiku u nedelju

Dečju predstavu Čarobnjak iz Oza moći će tokom vikenda da pogleda najmlađa pozorišna publika u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

Reč je o predstavi domaćeg ansambla.

U februaru 2020. godine to je bila prva premijera na dečjoj sceni teatra u Vranju, nakon obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Kostime i scenografiju je osmislio Stefan Savković, originalne songove na tekstove Aleksandre Glovacki komponovao je Bata Zlatković, za scenski pokret i koreografiju zadužena je Krenare Nevzati Keri, za dizajn svetla Radomir Stamenković, a za šminku Marija Đorđević.

Na festivalu "Mali Joakim" 2021, koji je održan u Gračanici, ova predstava je dobila dve nagrade - za najbolju originalnu scensku muziku (kompozitor Bratislav Bata Zlatković) i specijalnu nagradu za dizajn svetla (Radomir Stamenković).

Početak je zakazan nedelju u 12 sati.

Karte za pozorišne programe mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti

Milan Makarić. Foto FK Radnik Makarić se vratio u Radnik »

Vranje - Napadač Milan Makarić, jedan od najboljih napadača lige do pretrprošle sezone, vratio se u surdulički Radnik, g...