Čarobnjak iz Oza vranjskog teatra selektiran za dva festivala

Predstava "Čarobnjak iz Oza" Pozorišta Bora Stanković u Vranju uvrštena je u selekciju dva festivala profesionalnih pozorišta za decu u Srbiji, potvrdio je Vranje News-u umetnički rukovodilac Bojan Jovanović.

Prvi je Zimski festival za decu u Aleksincu, čije je održavanje zbog epidemiološke situacije pomereno za poslednju nedelju maja.

Pored ovog, ista predstava selektovana je i za Festival profesionalnih pozorišta za decu "Mali Joakim", koji će ove godine biti održan u Gračanici.

Izvođenja "Čarobnjaka iz Oza" planirana su za 12. maj u Gračanici i 27. maj u Aleksincu.

"Čarobnjak iz Oza" bila je u februaru prošle godine prva premijera na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju nakon obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Kostime i scenografiju je osmislio Stefan Savković, originalne songove na tekstove Aleksandre Glovacki komponovao je Bata Zlatković, za scenski pokret i koreografiju zadužena je Krenare Nevzati Keri, za dizajn svetla Radomir Stamenković, a za šminku Marija Đorđević.

Najnovije vesti