Čarobnjak iz Oza i Žorž Danden na repertoaru vranjskog teatra

Čarobnjaka iz Oza, prvu od dve predstave uvrštene u repertoar Pozorišta Bora Stanković u Vranju za ovaj period, glumci vranjskog ansambla odigraće u nedelju 22. maja, u dečjem teminu od 12 časova.

U februaru 2020. to je bila prva premijera na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju nakon obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Potom će u utorak 24. maja, na večernjoj sceni, od 20 časova biti izvedena prdstava Žorž Danden, koju je po tekstu Molijera režirao Nemanja Savković.

Tema ovog dramskog dela, premijerno prikazanog u vranjskom teatru u aprilu 2021, u kojem se čovek niskog staleža orodi sa plemstvom i za to skupo plati, aktuelna je i danas, sa jasnim isečcima i slikama današnjice.

U predstavi igraju Đorđe Velimirović (Žorž Danden), Jelena Filipović (Anželika), Nenad Nedeljković (Gospodin od Sotanvila), Milena Stošić (Gospođa od Sotanvila), Dušan Tomić (Klitandar), Tamara Stošić (Klodina), Bojan Jovanović (Liben) i Marko Nikolić (Kolen)

Karte za pozorišne programe mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti