28.04.2022

Braćo Srbi, dajmo se u pamet

Parlamentarni izbori u Sloveniji prošli su skoro neprimećeno u delu srpskih medija i srpske javnosti.

Zašto?

Zato što je većinska Srbija, ona koja drži vlast, pokazala da smo tvrdoglav narod, da smo kruti, nevaspitanii i neznalice, te da i dalje živimo u vremenu ideologije „da komšiji crkne krava“.

Zato bi bilo dobro da ta Srbija pročita kako je, zašto i sa kakvim programom tamo pobedio izvesni dr Robert Golob, elektroinženjer - čovek iz naroda.

Da stvar bude interesantnija, on je u januaru sa svojim Pokretom Sloboda prijavio kandidaturu, u martu je građanima Slovenije predstavio svoj program, a 24. aprila ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima.

Dakle, racionalnim i pragmatičnim Slovencima bio je dovoljan mesec dana da prepoznaju da im Robert Golob i njegov Pokret Sloboda (partija levog centra sa zelenom agendom) nudi bolji i kvalitetniji život od programa koji
je ponudio aktuelni premijer Janez Janša.

Slovenci su danas nezadovoljni prosečnom zaradom od 1.300 i minimalnom zaradom od 887 evra, pa zato na izborima traže više.

Srbi su zadovoljni prosečnom zaradom od 600 i minimalnom od 300 evra; srećni su što 60 odsto zaposlenih prima 250, a 70 odsto penzionera imaju 200 evra mesečno.

Slovenci, po tradiciji, na svim izborima(!) traže nove ljude koji nude više i bolje njima i njihovoj deci.

Srbi dvanaest godina već na izborima glasaju za one koji im:

  • pred izbore daju mizerne dve-tri hiljade dinara;
  • idžak brašna i nekoliko kilograma ulja i šećera;
  • za one koji im godišnje jedanput vrate ukradenih 1.000 dinara ili 100 evra.

Jer, ovaj nebeski narod ne zanima bolji život njih i njihove dece – jer će ionako bolje živeti kada se presele na onaj svet.

Braćo Srbi, dajmo se u pamet.

 

(Autor je novinar)

Foto Vranje News