30.09.2019

Političari, dalje ruke od Doma zdravlja

U poslednjih dvadeset godina Dom zdravlja u Bujanovcu prečesto je služio kao predmet za potkusurivanje i podelu plena između političkih stranaka lokalnih Albanaca i Srba.

Međutim, slobodno mogu da kažem da je osoblje Doma zdravlja u Bujanovcu jedno od najboljih i najprofesionalnih u Srbiji, rade ljudi svoj posao perfektno i među pacijentima ne prave nikakve razlike na nacionalnoj osnovi.

Na najbolji mogući način pružaju pomoć građanima u ambulanti, ali i po kućama.

Divim im se na strpljenju i profesionalizmu, a verujem i ostali pacijenti.

Srbin bira lekara albanske nacionalnosti, a ja kada treba da se špricam uvek tražim jednog tehničara srpske nacionalnosti u koga imam najviše poverenja, dečko ima laku ruku.

Ovi moji Albanci, koji stalno nastoje da politizuju Dom zdravlja u Bujanovcu, i oni i njihovi roditelji se leče tu, ali samo kada dobiju grip, proliv ili mere krvni pritisak, dok za ozbiljnije intervencije svi idu u Vranje, Surdulicu, Niš ili Beograd gde nema Albanaca lekara, ali zato srpskim lekarima samo što ne ližu noge jer su na muci, zdravlje im je u pitanju. 

Zato, Vi političari, i Albanci i Srbi, držite se što dalje od Doma zdravlja, pustite ljude da rade svoj posao, a rade ga odlično.

Odlično je i što će od početka iduće godine Dom zdravlja u Bujanovcu da se transformiše prelaskom pod ingerencije Zdravstvenog centra Vranje ili Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Narod vas ne bira da odmažete lokalnim institucijama, već da pomažete u stvaranju tolerantne klime i finansirate iz opštinskog budžeta za nabavku bolje opreme i lekova.

Ta vaša demode politika više je dosadila i bogu i narodu.

Štetni ste i mnogo providni!

 

(autor je preduzetnik iz Bujanovca)

Tekst je izvorno objavljen na portalu Bujanovačke.

Foto VranjeNews