Zona Jug: Samo remi Nebeskih anđela, poraz Banje u Orašju

Nebeski anđeli iz Vranja imaj krizu rezultata u poslednja dva kola fudbalske Zone Jug, jer su posle prošlonedeljnog poraza u Čekminu ovog vikenda u 18. prvenstvenom kolu osvojili samo bod kao domaćini protiv Jablanice iz Medveđe - bilo je 1:1.

Ovakvi rezultati odražavaju se i na položaj tima Vojske Srbije iz Vranja na tabeli.

Oni su do pre šest kola zauzimali drugu poziciju na tabeli, a sada su šesti sa 28 bodova.

Od tog 12. kola izgubili su tri utakmice - u Žitorađi od istoimene domaće ekipe, od lidera Sloge na domaćem terenu, te od Čekmina u prošlom kolu, a odigrali nerešeno sa Jedinstvom u Grdelici i sada sa Jablanicom.

U tom peirodu ostvarili su samo jednu pobedu protiv poslednjeplasiranog Grackog (0:1) u Starom Gracku.

U ovom kolu poraz je doživeo i drugi tim iz Pčinjskog okruga.

Naime, FK Vranjska Banja izgubila je sa minimalnih 1:0 na gostovanju Budućnosti u Orašju.

Banjčani su i prošle nedelje poraženi na svom terenu od Puste reke, ali za razliku od "anđela" u poslednjih šest kola imaju pobede nad ekipom Gracko, OFK Kosanicom i Jedinstvom u Bošnjacu.

Banjčani su trenutno deveti na tabeli sa 24 osvojena boda.

Treći tim iz Pčinjskog okruga koji je još uvek u trci za titulu, Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice, svoj meč 18. kola odigraće u nedelju i to kao domaćin protiv ekipe Jedinstva iz Bošnjaca, koja na četrnaestom mestu ima samo 13 bodova.

Alakinčani su apsolutni favoriti u predstojećoj utakmici koja će im biti prilika da se vrate na samo pet bodova zaostatka za liderom leskovačkom Slogom koja je u subotu deklasirala Dobrič iz Pejkovca sa 5:1.

Do kraja prvenstva u Zoni Jug ostalo je još dvanaest kola.

U narednom 19. Nebeski anđeli gostovaće ekipi Svetlosti u Badnjevcu, Vranjska Banja dočekaće sedmoplasiranu Žitorađu, a Alakince će kao domaćin imati još jedan lagani meč sa poslednjeplsiranim Grackom.

Ukoliko Alakinčani zadrže korak sa Slogom u 23. kolu imaće priliku da se kao domaćini primaknu samo na dva boda Leskovčanima koji će tada gostovati na stadionu sa veštačkom travom kraj Surdulice.

KOLIKO EKIPA ISPADA, A KOLIKO ULAZI U LIGU

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Čini se da Leskovčani do tog derbija imaju nešto lakši raspored.

Imaće nešto teža gostovanja Jedinstvu u Gornjem Stopanju i OFK Kosanici u Kuršumliji, dok će kao domaćini imati nešto lakši posao sa Vranjskom Banjom i Jedinstvom iz Bošnjaca.

S druge strane, Alakince će posle utakmice protiv Grackog u 20. kolu otići će na teško gostovanje Pustoj Reci, u 21. kolu dočekati neugodnu Budućnost iz Orašja, a pre derbija sa Slogom u Alakincu (23. kolo) gostovati Žitorađi koja je, kao i Budućnost, u gornjem delu tabele Zone Jug.

Najnovije vesti