Zona Jug: Pobedili svi klubovi iz Pčinjskog okruga

Vranje - Nije čest slučaj da svi klubovi iz Pčinjskog okruga zabeleže pobede u jednom kolu fudbalske Zone Jug, ali to se upravo dogodilo ovog vikenda.

Podvig su u 11. kolu napravili Nebeski anđeli iz Vranja pobedom nad Akademijom 10 u Prokuplju rezultatom 0:1.

Ovom pobedom Vranjanci su izbili ne šesto mesto sa 18 bodova, devet manje od prvoplasirane Pčinje iz Trgovišta.

Pčinjani su, prema očekivanjima, u ovom kolu bili uspešni na gostovanju Poletu 1980, ekipi iz Lapljeg Sela sa Kosova i Metohije, koja kao domaćin igra u Kuršumliji i trijumfovali sa 1:4.

Ekipa iz Trgovišta je prva sa 27 bodova.

Pobedila je i Vranjska Banja (koja na drugom mestu drži korak sa Pčinjom uz zaostatak od tri boda) i to na domaćem terenu ekipu Jedinstva iz Gornje Stopanje rezultatom 2:1.

Morava je u Vladičinom Hanu bila uspešnija od vrlo neugodne ekipe Budućnosti iz Orašja sa 2:0.

Budućnost je zbog ovog poraza pala na četvrto mesto (imaju 20 bodova, ispred njih je na trećem mestu Pusta reka iz Bojnika sa 23), a Hančani su sa tri nova boda probili na deseto mesto i imaju 15 bodova.

U narednom kolu Hančani će u Kuršumliju na teško gostovanje OFK Kosanici, Pčinja će kao domaćin imati lak zadatak protiv pretposlednje Svetlosti iz Badnjevca, Vranjska Banja će u Blace na noge trinaestoplasiranom Jastrepcu, dok će vranjski Nebeski anđeli, tim Vojske Srbije, imati priliku da dodatno napreduju ka vrhu tabele u duelu sa Jablanicom iz Medveđe koji će kao domaćini odigrati u Bazi Jug.

Najnovije vesti